Izunia ze znajomym rozmawiałam co rozważał wiele fotelików w pewnym przedziale finansowym i ten spełniał wiele jego wymagań tzn chicco key! Jest ładny nie powiem. Może gdybym nie miałam już upatrzonego tego co kupiłam to na chicco bym dała się namówić bez gadania. Jednak ostateczny wybór należy do rodziców :) oczywiście po przymiarce. Napinacz pasów jest fajnym rozwiązaniem nie powiem i tylko dlatego chciałam TOBIEGO fotelik ale wiele innych rzeczy przemówiło na korzyść Priori - ostatecznie mąż decydował. Izunia konieczne przymiarki nie tylko w samochodzie ale i dziecka w foteliku. To bardzo ważne!
Iwa przesliczne ciuszki naprawde,cudnie bedzie w nich Oliwka podrywac:)))
ja wczoraj byłam w "dzieciowym" sklepie i przyszły tam nowe wózki. jeden taki: Mutsy sport to chyba dla jakiejs dwumetrowej pary był:)baaardzo wysoki jak dla mnie wygladałam przy nim komicznie:) ale przyszły tez inne oczywiscie ja jestem na punkcie wózków troche stuknieta i ogladałam i macałam jakbym miala kupic
aaa cos odnosnie wózka TAKO-kolezanka ma podobny tylko niebieski i razem jezdzimy na spacery.Zdarza sie ze jedna drugiej pilnuje wózka jak ta robi zakupy..łomatko przepraszam bardzo ale ten wózek to jest porazka.Ciezki jak nie iwem co i jeszcze z 6 kg dzieckiem...trzeba miec duzo sily zeby go nakrecic w druga strone ,jak dla mnie za mocno sie "buja" i ja mam 16 schodów do domu po których codzinnie wnosze i znosze moje 13 kg chicco tak jak dla mnie ze wzgledu na wage to wózek zrobili tragiczny
Josaris mutsy chyba ie do konca sa takie rewelacyjne... kolezanka ma i reklamowala juz 2 razy bo cos tam z raczka sie nie tak dzieje (teleskopowa) a na forum wozkowym czytalam jak to rama puscila i gondola sie zapadla... poza tym strasznie szybko ludzie je sprzedaja. gondola starcza na krotko bo jest dosc mala a pozniej przy wiekszym dziecku spacerowka tez nie zdaje egzaminu... w kazdym badz razie po niespelna 7 meisiacach wozek kolezanki trafil na allegro mimo ze kosztowal grubo ponad 3tys z opsrzetem to nie byl takim idealem
a co do Bartatiny to masz racje po weekendzie przesadzam Krzysia do spacerowki - w gondoli moze swobodnie jezdzic dalej ale juz sie ladnie robi wiec spiwory chyba nie beda konieczne... tym sposobem moge zapewnic ze wersja gleboka bartatiny starcza na ... 9 miesiecy!!!
Ja tez prowadzilam juz taki wozek dla mnie nie jest za ciezki, jest oki, a i tam my mieszkamy na 4 pietrze wiec czy bedzie wazyl 10-15-20 kg to i tak nie wniose go na 4 pietro a miejsce na niego juz mamy, wiem ze wiekszosc przyszlych mam nie kupuje takich wozkow ale my juz sie zdecydowalismy.
a ja -moze sie zdziwicie ale kupuje inna spacerówke...tzn kupie taka która bede mogła sobie wygodnie ja i Piotrus spacerowac a ta chicco to na wyjazdy bede brała bo jakby nie było to spacerówka ta jest raczej na syzbki wypad do centrum a nie na długie spacery na których dziecko jeszcze spi.tak ze jak sie nie pojawi inna.która mnie zainteresuje to koło maja-czerwca kupimy taka
Ewelina sa wozki podobne do tako ale wazace 12-13kg... co do 4pietra to wspolczuje - bedziesz wozek w wozkowni trzymala?? ja bym ci radzila kupic wozek na paskach wtedy moglabys zjezdzac nim po schodach w razie czego... w prawdzie ja mieszkam na 1 pietrze ale od pewnego czasu tylko zjedzam i wjezdzam... szkoda mi kregoslupa
Wózek bedziemy trzymali w przedsionku piwnicy, miejsce juz jest,i uszykowane do wjazdu tez. Ja wiem ze sa wozki co waza 10-15 kg, lecz taki nasz wybor:)
A ja sobie chwalę wózek TAKO - przy dwójce jest solidny - i trzymam do złożony w samochodzie - myk i już rozłożony - solidna firma i kółka mega mocne -
Ania no właśnie już mieliśmy kupować, ale mój M jakoś nie jest przekonany do tego, aby maluchy siedziały jeden za drugim ... I kółka go nie przekonują. On jakoś tego nie widzi mimo, że może wózek lżejszy i mniej miejsca zajmuje - może coś w tym jest ... Sama nie wiem co teraz zrobimy
Izunia powiem ci ze ja blizniaki to z reguly widuje w takich jedne za drugim. te jeden obok drugiego to moze ze dwa razy widzialam... ale fakt czeka was trudna decyzja bo i wyboru jakiegos duzego nie ma w rozsadnych cenach... ogladalas na bobowozki co maja w ofercie?
a ja dzisiaj widziałam taki wózek trzykołowy i jechała w nim dziewczynka a za nia...duzo niżej tez jechała druga!! a zdaleka widac było tylko jedno dziecko.Ni wiem czy mi sie to podobało bo ta druga to wygladała jakby pupą po chodniku jechała
Ewelina my Cie nei chcemy przekonywac do innego czy cos...nie!! to Twój wybór tylko ze ja np tez uparłam sie na chicco a dzis wiem ze wybrałabym inny-z tym zjezdzaniem po schodach -ja nie mam na paskach ale tez zjezdzam:))) ten wózek chyba długo nie pociągnie:)))
Te wózki TAko to widac ze solidne,ale u mnie by nie przeszedł z zostawianiem na dole bo moje dziecie w dzien spi własnie we wózku
ja nie bede kupowala nocnika bo mam po Gabrysi sztuk 2
nocnik sedes jak dla mnie porazka... raz ze chwiejny mocno dwa mala jak sie wiercila to ten nocnikowy wsad w srodku sie przemieszczal no i jak Mloda sie oparla to pokrywa potrafila odleciec :)
tradycyjny nocnik taki za doslownie kilka zl byl lepszy i ciesze sie ze w koncu taki kupilam bo mala chetnie na niego siadala.. poza tym starczyl na dosc dlugo - do konca kariery nocnikowej ;)
kilka znajomych osob zainwestowalo w nocnik z pozytywka i maluch sie bardzo ich baly.
ale tylko podobaja bo nie da 100 za nocnik ;) ja chce mu kupic za niedługo nocnik ale nie zeby juz uczyc tylko zeby posiedział troszke przyzwyczaił sie a moze i cos zrobi ;)
i znajac moje upodobania bedzie to o taki własnie ;)za 17 zł;)
Ten kibelek to dla mnie tez porażka... Oglądałam taki w sklepie- mam nieodparte wrażenie,że to ustrojstwo na klapie pije w plecy
Aniu- mam identyczny nocnik po Michale jak Ty po Gabi... Bardzo go sobie chwaliłam - ale młody tak naprawdę korzystał z niego jak miał 2 lata .... Chciałabym sadzać Hanię bo od dawna robi kupę jeżeli zaniesie się ją do łazienki, ale boje się,żeby się nie wywaliła w bok razem z nocnikiem Ona miewa jeszcze niezłe zachwiania
zastanawiam się nad czyms takim - bo ma ograniczniki po bokach
Fakt,że cena powala - ale tak sobie myslę,ze skoro on słuzy jeszcze jako podstawka np do umywalki a potem po zdemontowaniu jako dziecięca deska klozetowa to może na to samo wyjdzie? help me
Aga, doświadczeniem nie pomogę, ale wygląda to na praktyczne rozwiązanie, a ja takie zawsze popieram. Może się nie znam, ale czy taki ogranicznik faktycznie uchroni dziecko przed spadkiem? czy może chodzi o to, żeby się maluch nie zsunął??
Aga chodzi ci o te male po bokach? myslisz ze to zda egzamin? mi sie wydaja troche za niskie... no i cena jak na klopik powalajaca... jestes pewna ze chcesz nocnik z pozytywka? no chyba ze mozna go wylaczyc :P
No tak- źle sie wyraziłam :) Chodziło mi o to,zeby się nie zsunęła :) A co do grania... Hania boi się zbyt wymyslnych rzeczy, więc po prostu nie wkładałabym baterii... Kurcze- sama nie wiem...
na te ostatnie jestem zdecydowana bo sa dosc tanie 11-12zl i w razie czego ciepla skarpetke pod spod sie nalozy ale zastanawialam sie tez nad tymi 1 do chodzenia ...a cos mi sie kojarzylo ze ty jakies z podeszwa planowalas kupic...
dziewczyny a moze ktoras z was ma doswiadczenia z taka wersja skarpetek??
dziewczyny poradzcie mi czy lepiej kupic spacerówke X-lander ta która pokazywałam wczesniej czy coneco? pytanie do dziewczyn które maja x-landera czy ja sie montuje tylko przodem do kierunku jazdy? wiem ze to troche wczesnie i Piotrus jeszcze pojezdzi conajmniej do czerwca w gondoli(o ile sie zmiesci) ale za miesiac bede chciała juz kupic jakas póki M sie zgodził i chce dac pieniadze bo jeszcze mu sie odwidzi:) a wole Was podpytac wczesniej zeby napewno wybrac dobrze.Chodzi mi jeszcze o taka spacerówke która siie rozkłada do spania i przede wszytskim nie na małych kółkach bo taka bede miała ta chicco.może jakies macie na oku i poradzicie.Nie sadze zeby było mnie stac na super nowowsci dlatego czy kupie ja za miesiac czy za 3 to bez róznicy-chyba ze cena spadnie w co watpie